Ладняк, Людмила ОлександрівнаЧернова, Наталія Миколаївна2022-12-012022-12-012021Ладняк, Л. О. Органолептичні показники води для виробництва безалкогольних напоїв / Л. О. Ладняк, Н. М.Чернова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р.,м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 184https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/38722Органолептичні властивості безалкогольних напоїв на основі мінеральної води залежать від іонно-сольового складу і співвідношення в ньому аніонів (гідрокарбонатів, сульфатів, хлоридів) і катіонів (кальцію, магнію, натрію). Смак безалкогольним напоям надають солі, що формують склад мінеральних вод, погіршення смакових якостей безалкогольного напою можуть викликати і присутні в мінеральній воді органічні речовини.otherкафедра технології цукру і підготовки водибезалкогольні напоїаніоникатіониорганолептичні властивостімінеральні водиsoft drinksanionscationsorganoleptic propertiesmineral watersОрганолептичні показники води для виробництва безалкогольних напоївThesis