Смітюх, Ярослав Володимирович2016-08-032016-08-032015Смітюх, Я. В. Особливості застосування інтелектуальних систем при керуванні технологічними комплексами харчової промисловості / Я. В. Смітюх // Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем управління організаційно-технічними та технологічними комплексами : матеріали ІІ Міжнародної науково-технічної конференції, 25 листопада 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 86.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23843Технологічні комплекси харчової промисловості є складними технологічними об’єктами, які характеризуються багатоцільовою поведінкою, причому пріоритетність цілей і згортка критеріїв, що відображують цілі, є змінними і залежними від обстановки, яка склалася в поточний момент функціонування. В таких умовах значно знижується ефективність управління через велику розмірність задачі синтезу керуючої дії в реальному масштабі часу. Technological complex food processing are complex technological objects that are characterized by multi-purpose behavior, and priority goals and convolution of criteria that reflect the goals are variable and dependent on the situation prevailing in the current operation. In such circumstances, greatly reduced management efficiency through a large dimension synthesis problem management actions in real time.uk-UKкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюкакерування технологічними комплексамиінтелектуальні системихарчова промисловістьmanagement of technological complexesFood Industryintelligent systemsОсобливості застосування інтелектуальних систем при керуванні технологічними комплексами харчової промисловостіOther