Яблучний порошок як добавка для підвищення харчової цінності карамелі - Шульга, Оксана Сергіївна; Каменчук, Тетяна Вікторівна; Шульга, Сергій Іванович (My University, 2012)
Проведені експериментальні дослідження щодо можливості використання яблучного порошку у виробництві карамелі. Використання яблучного порошку для виробництва карамелі дозволить не лише підвищити харчову цінність готового виробу за рахунок пектинових та мінеральних речовин, а також дозволить не використовувати синтетичні ароматичні, барвні та смакові речовини у виробництві карамелі. Встановлено оптимальне дозування яблучного порошку для виготовлення карамелі. Experimental study on the possibility of using apple powder in the production of caramel. Using apple caramel powder production will not only increase the nutritional value of the finished product by pectin and minerals, and will not use synthetic flavoring, coloring and flavoring substances in the production of caramel. The optimal dosage apple powder for making caramel.
Keywords: яблучний порошок; харчова цінність; карамель; apple powder; nutritional value; caramel; кафедра харчової хімії; кафедра експертизи харчових продуктів