Шульга, Оксана СергіївнаКаменчук, Тетяна ВікторівнаШульга, Сергій Іванович2015-07-032015-07-032012Шульга, О. С. Яблучний порошок як добавка для підвищення харчової цінності карамелі / О. С. Шульга, Т. В. Каменчук, С. І. Шульга // Ukrainian food journal. – 2012. - № 2. – С. 59-61.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21511Проведені експериментальні дослідження щодо можливості використання яблучного порошку у виробництві карамелі. Використання яблучного порошку для виробництва карамелі дозволить не лише підвищити харчову цінність готового виробу за рахунок пектинових та мінеральних речовин, а також дозволить не використовувати синтетичні ароматичні, барвні та смакові речовини у виробництві карамелі. Встановлено оптимальне дозування яблучного порошку для виготовлення карамелі. Experimental study on the possibility of using apple powder in the production of caramel. Using apple caramel powder production will not only increase the nutritional value of the finished product by pectin and minerals, and will not use synthetic flavoring, coloring and flavoring substances in the production of caramel. The optimal dosage apple powder for making caramel.яблучний порошокхарчова цінністькарамельapple powdernutritional valuecaramelкафедра харчової хіміїкафедра експертизи харчових продуктівЯблучний порошок як добавка для підвищення харчової цінності карамеліArticle