Туркова, Ганна МиколаївнаОсьмак (Федченко), Тетяна Григорівна2014-04-152014-04-152013Туркова, Г. М. Морозиво збагачене соєю і чорницею / Г. М. Туркова, Т. Г. Осьмак // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 79 міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 15-16 квітня 2013 р., м. Київ. — К.: НУХТ, 2013. — Ч. 1. – С. 421-422https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14012Обгрунтовано виробництво харчових продуктів спеціального призначення для різних верств населення, враховуючи вік (діти, середній та похилий вік), фізичне навантаження (різні групи інтенсивності праці) та стан здоров’я (цукровий діабет, целіакія, підвищення маси тіла тощо). Описано тенденції збільшення виробництва харчових продуктів і напоїв зниженої калорійності, лікувального і профілактичного призначення, виготовлених з використанням замінників цукру. Розроблено технологію морозива з соєю і пюре чорниці, що забезпечує отримання продукту з привабливих споживчими характеристиками та підвищеною біологічною цінністю. Grounded food processing special purpose for a diverse population, including age (children, middle and old age), physical activity ( different groups of labor intensity ) and health (diabetes, celiac disease, weight gain, etc.). We describe the trend of increasing food production and reduced calorie beverages, therapeutic and prophylactic made using sugar substitutes. The technology of ice cream with soy sauce and blueberries, which gives a product with attractive consumer characteristics and high biological valueotherморозивоice creamцукрозамінникиsweetenersфруктозаfructoseкафедра технології молока і молочних продуктівМорозиво збагачене соєю і чорницеюThesis