Спосіб отримання морквяного соку натурального (Патент на корисну модель № 51027) - Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2010)
Спосіб отримання морквяного соку натурального, який включає інспекцію, миття, очищення, подрібнення моркви, витягання соку пресуванням, який відрізняється тим, що подрібнення моркви проводять в атмосфері пари, а отриману м’язгу негайно обробляють сумішшю розчинів лимонної й аскорбінової кислот та токоферолу у кількості кожного компоненту 0,01-0,03% від маси м'язги. A method of producing natural carrot juice, which includes inspection, cleaning, cleaning, chopping carrots, extracting juice by pressing, characterized in that the chopping carrots conducted in an atmosphere of steam, and the resulting mixture was treated immediately squash solutions of citric and ascorbic acid and tocopherol in an amount each. component 0,01-0,03% by weight of squash.
Keywords: лимонна кислота; токоферол; морквяний сік; оброблення парою; аскорбінова кислота; lemon acid; tocopherol; steaming; ascorbic acid; кафедра технології консервування