Шедеври українського дерев’яного зодчества ХVІІ - ХVІІІ ст. - Левицька, Надія Миколаївна (My University, 2021)
Розглянуто українську дерев’яну архітектуру, що має тисячолітні традиції. Доведено, що протягом багатьох віків у процесі невпинного розвитку і вдосконалення відбираються найдоцільніші прийоми та форми. Саме вони лягли в основу рис народної архітектури. І саме в цій архітектурі з найбільшою силою виявився будівничий геній народу. Продемонстровано найкращі зразки-шедеври дерев’яної церковної архітектури національного значення.
Keywords: мистецтво; дерев’яне зодчество; архітектура; шедеври; art; wooden architecture; architecture; masterpieces; кафедра гуманітарних дисциплін