Символіка писанки в ліричній мініатюрі - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2007)
Аналіз поетичного тексту та його символічного компонента в контексті інтерпретації світогляду ліричного персонажа та його взаємин із довкіллям приводить до такого висновку щодо ролі писанкової символіки в поетиці ліричного тексту: символіка як виражальний засіб художньої мови є тим чинником, який розширює мікросвіт твору до рівня макросвіту загальнокультурного явища.
Keywords: писанка; сучасне мистецтво; поезія; символіка; лірична мініатюра; кафедра гуманітарних дисциплін; egg; contemporary art; poetry; symbolics; lyrical miniatures