Спосіб визначення коефіцієнта тертя дисперсних матеріалів по контактній поверхні з різною шорсткістю (Патент на корисну модель № 73980) - Кривко, Віталій Михайлович; Риндюк, Дмитро Вікторович (Національний університет харчових технологій, 2015)
Спосіб визначення коефіцієнта тертя дисперсних матеріалів по контактній поверхні з різною шорсткістю, що включає отримання зразків квадратного, прямокутного та круглого перерізів, притирання зразків, встановлення фіксованого зусилля нормального навантаження на зразок та фіксованої кутової швидкості диска та знімання значення зусилля тертя з показань динамометра, який відрізняється тим, що дисперсний матеріал попередньо компактується до компактного стану. The method of determining the coefficient of friction material dispersed on the contact surface with varying roughness, which includes obtaining samples of square, rectangular and round sections, grinding samples, fixed installation effort normal load on the sample and a fixed angular velocity of the disk and removal efforts friction values of dynamometer readings that wherein the particulate material previously kompaktuyetsya to the compact class.
Keywords: коефіцієнт тертя; coefficient of friction; шорсткість; roughness; дисперсний матеріал; dispersed material