Їстівний посуд альтернативна заміна пластику - Роботько, Анастасія Юріївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна (My University, 2019)
Проаналізовано основних виробників та асортимент їстівного посуду. Найбільш поширеною сировиною, для виготовлення їстівного посуду є: водорості та речовини, отримані з них (агар, зернові культури (рис, пшениця,ячмінь, сорго, грибковий міцелій, картопляний крохмаль, молочний протеїн (казеїн) тощо. The main producers and assortment of edible dishes are analyzed. The most commonly used raw materials for the manufacture of food dishes are: algae and substances derived from them (agar, cereals (rice, wheat, barley, sorghum, fungal mycelium, potato starch, milk protein (casein) and the like.
Keywords: їстівний посуд; полімерні матеріали; edible dishes; polymer materials; кафедра експертизи харчових продуктів