Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаКрижановський, Станіслав ЙосиповичКіях, Євгеній Борисович2023-12-082023-12-082023Дущак, О. В. Розроблення рецептур томатно-горіхових снеків із функціональними властивостями / О. В. Дущак, С. Й. Крижановський, Є. Б. Кіях // Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи : матеріали ІІІ міжнародної науково-практичної мультидисциплінарної конференції, 27 жовтня 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 92-94https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41723Снеки відносяться до продуктів швидкого харчування, так званого перекусу на ходу. Метою дослідження було розроблення технології та рецептур томатногоріхових снеків з антидепресантними властивостями. Для виконання поставленої мети вирішувалися завдання з теоретичного обґрунтування доцільності створення продуктів з антидепресантними властивостями. Було обґрунтовано вибір сорту томатів та горіхів, придатних за своїми біологічними й технологічнми властивостями для конструювання томатно-горіхових снеків Виконувалося завдання дослідження хімічного складу обраної сировини. Розроблено технологічну схему створення продукту та рецептури томатногоріхових снеків. Досліджено хімічний склад томатно-горіхових снеків з антидепресантними властивостями. Snacks belong to fast food products, the so-called snack on the go. The aim of the study was to develop the technology and recipes of tomato-nut snacks with antidepressant properties. In order to fulfill the set goal, the tasks of theoretical substantiation of the feasibility of creating products with antidepressant properties were solved. The choice of the variety of tomatoes and nuts, suitable for their biological and technological properties for the construction of tomato-nut snacks, was substantiated. The task of researching the chemical composition of the selected raw materials was carried out. A technological scheme for creating a product and a recipe for tomato-nut snacks has been developed. The chemical composition of tomato-nut snacks with antidepressant properties was studied.харчова промисловістьрослинна сировинатоматиснекихарчові продуктикафедра технології консервуванняfood Industryvegetable raw materialstomatoessnacksfoodРозроблення рецептур томатно-горіхових снеків із функціональними властивостямиThesis