Стеценко, Наталія ОлександрівнаСімахіна, Галина ОлександрівнаГойко, Ірина Юріївна2020-10-202020-10-202020Стеценко, Н. О. Розроблення технології та оцінка якості печінково-рослинного паштету для харчування спортсменів / Н. О. Стеценко, Г. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко // Global science and education in the modern realities : International scientific conference proceedings, August 26-27, 2020, Seattle, Washington, USA. – 2020. – Р. 30–33.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32049В роботі обґрунтовано необхідність створення паштету оздоровчого призначення на основі свинячої печінки для харчування спортсменів. Проведено порівняльний аналіз нутрієнтного складу свинячого м'яса та печінки, на основі якого встановлено високу біологічну цінність печінки. Підібрані ефективні збагачувачі для створення паштету оздоровчої дії, які є джерелами харчових волокон, поліненасичених жирних кислот, вітамінів та мінеральних речовин. Розроблені рецептура та технологія печінково-рослинного паштету для харчування спортсменів. Встановлені показники якості, харчова та біологічна цінність нового продукту. The paper substantiates the need to create a health-improving pate based on pork liver for athletes. Based on the comparative analysis of the nutritional composition of pork and liver, a high biological value of the liver was established. Effective enrichments were selected to create a health-improving pate. They are sources of dietary fiber, polyunsaturated fatty acids, vitamins and minerals. The recipe and technology of liver-vegetable pate for nutrition of athletes have been developed. Quality indicators, nutritional and biological value of the new product are established.otherпаштетспортсменихарчуваннясвиняча печінказародки пшениціпорошок топінамбурувівсяне борошноякістьpateathletesnutritionpork liverwheat germJerusalem artichoke powderoat flourqualityкафедра технології оздоровчих продуктівРозроблення технології та оцінка якості печінково-рослинного паштету для харчування спортсменівThesis