Згурський, Андрій ВолодимировичКалініна, Галина ПетрівнаПоліщук, Галина ЄвгеніївнаАнтонюк, Марія Миколаївна2013-02-132013-02-132007Збагачення ацидофільного морозива харчовим волокном Fibregum / А. В. Згурський, Г. П. Калініна, Г. Є. Поліщук, М. М. Антонюк // Молочна промисловість. – 2007. – № 6. – С. 43-46.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6272З огляду на зростаючу популярність молочних продуктів, що містять живі мікроорганізми та необхідні для їх нормального розвитку поживні елементи у вигляді харчових волокон, особливий інтерес представляють дослідження, спрямовані на створення умов для збереження активних одиниць мікрофлори закваски після фризерування та загартування морозива. Нині в Україні немає технології виробництва морозива з пробіотичними властивостями, оскільки вона має певні особливості - мінусові температури виготовлення та зберігання. Розроблено технологію виготовлення морозива з симбіотичними властивостями, визначено оптимальну дозу внесення харчового волокна Fibregum та доведено можливість його використання як технологічної добавки з метою удосконалення технології виготовлення ацидофільного морозива.otherморозивомікроорганізмиFibregumмороженоемикроорганизмыice creammicroorganismsкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології харчування та ресторанного бізнесуЗбагачення ацидофільного морозива харчовим волокном FibregumArticle