Використання порошків ягід горобини звичайної у рецептурі борошняних кондитерських виробів - Хоменко, Анастасія Анатоліївна; Івчук, Надія Павлівна (My University, 2017)
Дослідженнями встановлено, що використання порошку ягід горобини звичайної у виробництві пряників сирцевих в кількості 8% дозволяє збільшити вміст біологічно активних речовин у готовому виробі та надати йому функціональних властивостей за вмістом β-каротину, вітамінів В1 та В2, макроелементу Mg та мікроелементів Fe і Mn. It has been established that the use of powder of wild berries of mountain ash in the production of 8% garnet raw sugar allows to increase the content of biologically active substances in the finished product and give it functional properties for the content of β-carotene, vitamins B1 and B2, macroelements Mg and microelements Fe and Mn.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; ягоди горобини звичайної; борошняні кондитерські вироби; rowan berries common; flour confectionery