Хоменко, Анастасія АнатоліївнаІвчук, Надія Павлівна2018-04-232018-04-232017Хоменко, А. Використання порошків ягід горобини звичайної у рецептурі борошняних кондитерських виробів / А. А. Хоменко, Н. П. Івчук // Наукові здобутки мо-лоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 83-ої міжнародної наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, 5–6 квітня 2017 р. – К. : НУХТ, 2017. – Ч. І. – С. 43.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27079Дослідженнями встановлено, що використання порошку ягід горобини звичайної у виробництві пряників сирцевих в кількості 8% дозволяє збільшити вміст біологічно активних речовин у готовому виробі та надати йому функціональних властивостей за вмістом β-каротину, вітамінів В1 та В2, макроелементу Mg та мікроелементів Fe і Mn. It has been established that the use of powder of wild berries of mountain ash in the production of 8% garnet raw sugar allows to increase the content of biologically active substances in the finished product and give it functional properties for the content of β-carotene, vitamins B1 and B2, macroelements Mg and microelements Fe and Mn.кафедра технології оздоровчих продуктівягоди горобини звичайноїборошняні кондитерські виробиrowan berries commonflour confectioneryВикористання порошків ягід горобини звичайної у рецептурі борошняних кондитерських виробівOther