Стеценко, Наталія ОлександрівнаСкидан, Єлизавета Анатоліївна2022-05-112022-05-112021Стеценко, Н. О. Перспективи використання ехінацеї пурпурової у технологіях кисломолочних напоїв / Н. О. Стеценко, Є. А. Скидан // Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції. – Прага: Oktan Print s.r.o., 2021. – С. 118.978-966-385-367-3https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37411Встановлено, що у складі кисломолочних напоїв доцільно використовувати наповнювач у вигляді густого екстракту ехінацеї пурпурової. Він проявляє пребіотичні властивості за рахунок збагачення харчового середовища водорозчинними полісахаридами, флавоноїдами, глюкопротеїдами та моносахаридами, які сприяють розвитку та збереженню високої концентрації життєздатних клітин мікроорганізмів кисломолочного напою протягом 14 діб зберігання продукту. It is established that in the composition of sour milk drinks it is advisable to use a filler in the form of a thick extract of Echinacea purpurea. It exhibits prebiotic properties by enriching the nutrient medium with water-soluble polysaccharides, flavonoids, glucoproteins and monosaccharides, which contribute to the development and maintenance of high concentrations of viable cells of fermented milk microorganisms during 14 days of storage.otherехінацея пурпуроваекстракткисломолочний напійзбагаченняоздоровчий харчовий продуктEchinacea purpureaextractsour milk drinkenrichmenthealth foodкафедра технології оздоровчих продуктівПерспективи використання ехінацеї пурпурової у технологіях кисломолочних напоївThesis