Сандул, Олена Олександрівна2014-04-012014-04-012003Сандул, О. О. Дослідження та математичне моделювання процесу формування екструзією вибродженого тіста : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / Сандул Олена Олександрівна ; НУХТ. - К., 2003. - 18 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13595Дисертаційна робота присвячена вивченню процесу ізотермічного формування дріжджового пшеничного тіста методом екструзії. Тісто розглянуто як середовище, що складається з твердо-рідкої і газової фаз. Досліджено вплив підвищеного тиску на накопичення титрованої кислотності при бродінні тіста та поведінку його газової фази. Встановлено, що застосування надлишкового тиску призводить до інтенсифікації процесу бродіння.екструзіяпшеничне дріжджове тістогазова фазаматематичне моделюванняформуючий каналэкструзияпшеничное дрожжевое тестогазовая фазаматематическое моделированиеформующий каналextrusionleavened white doughgas phasemathematical modellingforming canalкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвДослідження та математичне моделювання процесу формування екструзією вибродженого тіста