Іванов, Сергій ВіталійовичПоліщук, Галина ЄвгеніївнаМартич, Віталій ВолодимировичЗгурський, Андрій Володимирович2013-03-192013-03-192012Патент України на корисну модель № 76282, МПК A 23G 9/00. Спосіб виробництва морозива овочево-пшеничного / Іванов С. В., Поліщук Г. Є., Мартич В. В., Згурський А. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. - № u 2012 08144 ; заявл. 03.07.2012 ; опубл. 25.12.2012, Бюл. № 24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6915Спосіб виробництва морозива овочево-пшеничного, що включає приймання, сортування, мийку, очищення, подрібнення та бланшування овочевої сировини, підготовку та змішування рецептурних компонентів, пастеризацію, охолодження, зберігання та фризерування суміші, фасування, загартування, пакування та зберігання морозива, який відрізняється тим, що як овочева сировина використовується гомогенізоване при тиску 15-20 МПа після термокислотного гідролізу з водним екстрактом із суцвіття гібіскусу при рН 2,7-3,3, температурі 80-85 °С і витримці 25-30 хв пюре з гарбуза, в яке перед змішуванням рецептурних компонентів додають гідратовані при температурі 40-45 °С протягом 25-30 хв та гомогенізовані при тиску 10-15 МПа зародки пшениці в кількості 1,5-3,5 мас. %. Method of ice cream vegetables and wheat, which includes receiving, sorting, washing, cleaning, chopping and blanching raw vegetables, preparing and mixing prescription components, pasteurization, refrigeration, storage and fryzeruvannya mixture, filling, hardening, packaging and storage of ice cream, wherein that is used as a vegetable raw homogenized at a pressure of 15-20 MPa after termokyslotnoho hydrolysis with aqueous extract of hibiscus blossoms at pH 2,7-3,3, temperature 80-85 ° C and 25-30 min excerpt pumpkin puree, in which before mixing prescription hydrated components are added at 40-45 ° C for 25-30 min and homogenized at a pressure of 10-15 MPa wheat germ in the number of 1.5-3.5 wt. %.uk-UKморозивоice creamстабілізаційна системаstabilization systemзародки пшениціwheat germпюре гарбузаpumpkin pureeкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології харчування та ресторанного бізнесукафедра експертизи харчових продуктівСпосіб виробництва морозива овочево-пшеничного (Патент України на корисну модель № 76282)Other