Порівняння ефективності каталізаторів переетерифікації жирів - Савюк, Олександр Васильович; Шеманська, Євгенія Євгеніївна (My University, 2024)
Предметом дослідження є хімічна переетерифікація з використанням ряду каталізаторів та порівнянням їх каталітичної активності. Ефективність каталізаторів оцінювалася за зміною температури плавлення переетерифікованих жирів, зростання якої під час переетерифікування свідчить про ефективний перебіг процесу.

The subject of the research is chemical transesterification using a number of catalysts and a comparison of their catalytic activity. The effectiveness of the catalysts was evaluated by the change in the melting temperature of transesterified fats, the increase of which during transesterification indicates the effective course of the process.
Keywords: кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; переетерифікація; transesterification; каталітична активність; catalytic activity