Сучасні тенденції та перспективи розвитку підприємств спиртової галузі України - Закревська, Людмила Миколаївна (My University, 2019)
Стаття присвячена дослідженню проблем та перспектив розвитку підприємств спиртової галузі України. Визначено та груповано пріоритетні стратегічні напрями розвитку підприємств спиртової галузі. Обґрунтовано доцільність перепрофілювання нефункціонуючих підприємств та організації виробництва палива моторного з вмістом біоетанолу, що суттєво знизить викиди токсичних речовин, зменшить залежність від імпорту енергоносіїв, покращить загальну екологічну ситуацію в країні. The article is devoted to the research of problems of development of the enterprises of the alcohol industry of Ukraine, the successful solution of which depends not only on the stabilization of the national economy, but also on the weakening of energy dependence. Priority strategic directions of alcohol industry development are defined and grouped. The expediency of re-profileing non-functioning enterprises and organization of production of motor fuel with the content of bioethanol is substantiated. This will significantly reduce emissions of toxic substances, reduce dependence on energy imports, and improve the overall ecological situation in the country.
Keywords: кафедра економіки і права; стратегічний розвиток; strategic development; спиртова галузь; alcohol industry; неплатоспроможність; insolvency; банкрутство; bankruptcy