Страшинський, Ігор МирославовичГончаров, Георгій Іванович2012-06-182012-06-182004Страшинський, І. М. Вплив експериментальних фосфатних сумішей на модельні м'ясні фарші / І. М. Страшинський, Г. І. Гончаров // Наукові праці НУХТ. - 2004. - № 15. – С. 40-42.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1607Викладено результати впливу експериментальних фосфатних сумішей на основні функціонально-технологічні властивості м’ясних фаршів модельних ковбас. Показано, що запропонована суміш відчутно відрізняється від закордонних аналогів. Вивчено вплив розробленої фосфатної суміші на сировину з відхиленнями якості від NOR, обгрунтовано доцільність використання фосфатних препаратів для підвищення функціонально-технологічних властивостей сировини з ознаками PSE i DFD.Theresultsof theinfluence of experimental phosphate mixtures onthebasic functional and technological characteristicsof model meatsausage stuffing. It isshown that thesuggested mix is noticeablydifferent from the foreignanalogue. Has been learnt theinfluenceof thephosphate mixture on rawmaterials with deviations from the quality of NOR, has been proved the expediency of the use of phosphatepreparations to enhancethe functional and technological propertiesof materials with features of PSE i DFD.otherтехнологіяякістьмодельні варені ковбасифосфатна сумішсировини з ознаками NORPSE i DFDtechnologyexperimental phosphate mixturesquality of NORPSE i DFDmodel cooked sausageкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівВплив експериментальних фосфатних сумішей на модельні м’ясні фаршіArticle