Карпутіна, Маргарита ВіталіївнаВітряк, Оксана Павлівна2012-09-142012-09-142010Карпутіна, М. В. Вплив твердості води на процес зброджування при виробництві напою бродіння «Чайний гриб» / М. В. Карпутіна, О. П. Вітряк // 2010.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2567Досліджено вплив твердості води на динаміку зброджування чайно-цукрового сусла з рослинної сировини мікроорганизмами культури Medusomyces gisevii. Встановлені межі допустимої твердості води, яка може бути рекомендована для приготування сусла та отримання готового напою з високими показниками якості.Influence of hardness of water is investigational on the dynamics of attenuation of tea - saccharine nourishing environment from a digister by the microorganisms of culture of Medusomyces gisevii. The of borders of possible hardness of water which can be recommended for preparation of nourishing environment and receipt of the prepared drink high - performance quality are set.otherтвердість водичайно-цукрове суслоMedusomyces giseviihardness of watertea - saccharine nourishingкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВплив твердості води на процес зброджування при виробництві напою бродіння «Чайний гриб»Article