Використання технології ОРС в автоматизації енергоблоків теплових електростанцій - Трегуб, Віктор Григорович; Куник, Артем Олександрович (My University, 2010)
Розглядалися питання застосування технології OPC для підвищення ефективності функціонування інтегрованих АСУ енергоблоків теплових електростанцій. Проведено аналіз енергоблоку як технологічного об'єкта управління і запропонована концепція створення єдиної інформаційної системи енергоблоку як частини енергосистеми. Запропоновано також структура типового OPC-сервера, який може бути використаний в рамках описаної концепції. The paper deals with implementing the OPC technology to increase the operation efficiency of the integrated ACS thermal power station units. We analyze the power generating unit as a technological control object. Specifically, we elaborate the concept of developing the integrated information system of the power generating unit as a part of the grid. We also propose the structure of the typical OPC server which can be used within this concept.
Keywords: енергостанція; інформаційна система; automation; power station; information system; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка