Емпіричне дослідження психологічних особливостей педагога-наставника ВНЗ як умови ефективної освітньої соціалізації студентів - Власова, О. І.; Чугаєва, Наталія Юріївна (My University, 2010)
У статті показано провідну роль освітньої соціалізації студентів у діяльності педагога-наставника. Презентується концептуальна модель психологічних якостей ефективного педагога-наставника, яка відтворює зв’язки функцій педагога-наставника у освітньому процесі з його психологічними особливостями, типологія ефективних і неефективних наставників, а також психологічний портрет еталонного наставника, створені за результатами емпіричного дослідження.
Keywords: освітня соціалізація; образовательная социализация; educational socialization; наставництво студентів; педагог-наставник; психологічні якості педагога-наставника; соціалізуюча взаємодія; наставничество студентов; педагог-наставник; психологические качества педагога-наставника; социализирующее взаимодействие; tutorship of students; teacher-tutor; psychological qualities of teacher-tutor; socializing co-operation; кафедра гуманітарних дисциплін