Визволення Черкас від німецько-фашистських загарбників - Коваль, Олександр; Левицька, Надія Миколаївна (My University, 2014)
Загалом німецько-фашистська окупація міста тривала 833 дні. Гітлерівці завдали Черкасам величезних руйнувань. Багато будинків було зруйновано, цілі квартали спалено. Від заводів залишились тільки руїни, санаторії перетворені в купи каміння.
Keywords: німецько-фашистська окупація; Черкаси; кафедра гуманітарних дисциплін