Елементи адитивного моделювання для синтезу машини для пакування сипких харчових продуктів у готові пакети doy-pack - Скула, Дмитро Сергійович; Д'яченко, Іван Богданович; Володін, Сергій Олексійович (My University, 2024)
Сучасний ринок харчової промисловості характеризується високими вимогами до якості та ефективності виробництва. Автоматизація процесів пакування, зокрема використання машин для фасування продукції в пакети типу doy-pack, є одним із ключових напрямів розвитку галузі. Актуальним напрямом удосконалення пакувального обладнання є спрямування на розробку методології математичного й фізичного 3D-моделювання модульних структур пакувального обладнання з метою оптимізації його енергоефективності. Запропонований підхід передбачає створення гнучкої та масштабованої системи, яка допоможе зменшити енергоспоживання окремих модулів на етапі проєктування, спростити конструкцію обладнання та полегшити його інтеграцію в технологічні лінії.

The modern food industry market is characterized by high requirements for quality and production efficiency. Automation of packaging processes, in particular the use of machines for packaging products in doy-pack bags, is one of the key areas of industry development. An urgent area for improving packaging equipment is to develop a methodology for mathematical and physical 3D modeling of modular structures of packaging equipment in order to optimize its energy efficiency. The proposed approach involves the creation of a flexible and scalable system that will help reduce the energy consumption of individual modules at the design stage, simplify the design of equipment and facilitate its integration into production lines.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; адитивна модель; сипкі харчові продукти; doy-pack; енергоефективність; additive modeling; bulk food products; 3D modeling; energy efficiency