Перспективні технологічні процеси виробництва нових продуктів та дієтичних добавок - Українець, Анатолій Іванович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2018)
Створений з урахуванням нових освітніх технологій, підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню студентами навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань удосконалення перспективних і розроблення нових технологічних процесів перероблення сільськогосподарської, лікарської сировини та вторинних сировинних ресурсів на готові продукти, які відповідають головному призначенню – повноті задоволення детермінованого споживача комплексом і оптимальним співвідношенням нутрієнтів для підтримання адекватного матеріального та енергетичного балансу організму. Новизна концепції підручника полягає в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо використання фізико-хімічних процесів для розвитку принципово нового напряму харчових технологій – індустрії здорового харчування. Експериментальний матеріал супроводжується таблицями та рисунками, які в сукупності створюють панораму розвитку інноваційних технологій у харчовій промисловості України.
Keywords: заморожування; сублімація; механоактивування; оздоровчі продукти; freezing; sublimation; mechanical activation; foods for well-being; кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра іноземних мов професійного спрямування