Бухгалтерський і податковий облік операцій з податку на додану вартість, пов'язаних з харчуванням учнів - Ткаченко, Надія Марківна (My University, 1998)
У статті наведено законодавчу базу України про надання послуг з харчування учнів у професійно-технічних училищах, середніх навчальних закладах, операції, які звільняються від оподаткування податком на додану вартість; харчування учнів за рахунок бюджетних асигнувань, натуральні норми харчування, режим харчування, платні послуги з харчування учнів, їх оплата та ін. На прикладі фактичних даних державних комунальних підприємств громадського харчування встановлена вартість харчування учнів (з ПДВ, без ПДВ) і джерела асигнувань та кореспонденцію рахунків бух обліку у зв’язку з придбанням сировини для приготування страв та інших продуктів харчування, облік податкового зобов’язання і податкового кредиту, облік товарних надбавок.
Keywords: податок на додану вартість; харчування учнів; бюджетні асигнування; кафедра обліку і аудиту