Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт "енергомашинобудування" - Буляндра, Олексій Федорович; Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Виноградов-Салтиков, Володимир Олександрович; Карась, Віктор Олексійович; Ткач, Леонід Павлович (My University, 2011)
Мета розрахункової роботи – засвоїти основні рівняння стану і методику розрахунку параметрів стану газу в характерних точках циклу, розрахувати питому роботу l, питому кількість підведеної теплоти q процесів циклу, а також зміну внутрішньої енергії циклу Δu , ентропії Δs , та ентальпії Δh , показник політропи n і масову теплоємність c для кожного з процесів. Розрахувати роботу циклу lц і кількість підведеної теплоти qц , термічний коефіцієнт корисної дії циклу ηt і порівняти його із термічним коефіцієнтом циклу Карно. The purpose of quantitative work - learn the basic equation of state and method of calculation of parameters of gas in the characteristic points of the cycle, calculate the specific work of l, the ratio of elevated heat q process cycle and the cycle of change of internal energy Δu, entropy Δs, and enthalpy Δh, politropy index n mass and specific heat c for each of the processes. Calculate the work cycle and lts of elevated heat qts, thermal efficiency ηt cycle and compare it with the thermal coefficient of Carnot cycle.
Keywords: thermal engineering; thermodynamics; теплотехніка; термодинамика; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки