Особливості формування сталого розвитку національної економіки - Березянко, Тамара Володимирівна; Скопенко, Наталія Степанівна; Копистянський, Андрій (My University, 2025)
Матеріал статті зосереджено на дослідженні ключових аспектів концепції сталого розвитку та її впровадження в економічну політику держав. Актуальність теми зумовлена зростаючими глобальними викликами (зміна клімату, виснаження природних ресурсів, соціальна нерівність, нестабільність світових ринків), що вимагає перегляду традиційних підходів до розвитку економік. У статті розглядаються теоретичні засади сталого розвитку, аналізуються основні принципи та підходи, що лежать в основі цієї концепції, а також її інтеграція в практичну діяльність держав. The article focuses on the study of key aspects of the concept of sustainable development and its implementation in the economic policy of states. The relevance of the topic is due to growing global challenges (climate change, depletion of natural resources, social inequality, instability of world markets), which requires a revision of traditional approaches to the development of economies. The article examines the theoretical foundations of sustainable development, analyzes the main principles and approaches underlying this concept, as well as its integration into the practical activities of states.
Keywords: кафедра економіки праці та менеджменту; сталий розвиток; глобальні виклики; трансформація економічних моделей; sustainable development; global challenges; transformation of economic models