Актуальні проблеми науково-освітнього простору як ключового фактору розвитку країн - Сидоренко, Павло Олександрович (My University, 2014)
У статті розглядаються ключові проблеми функціонування науково-освітнього простору в контексті становлення економіки знань. Запропоновано низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності науково-освітнього сектору як одного з ключових факторів соціально-економічного розвитку країн. This article addresses key problems in the functioning of scientific and educational space in the context of becoming a knowledge economy. A number of measures aimed at improving the efficiency of scientific and educational sector as one of the key drivers of social and economic development.
Keywords: економіка знань (інформаційна економіка); наукові дослідження та розробки («R&D»); людський капітал; науково-технічний та освітній простір; науково-освітні центри; technological and educational space; Research and Education Center (REC); human capital; кафедра міжнародної економіки