Дослідження вмісту алергенів (сульфітів) у процесі виробництва цукру білого кристалічного - Петруша, Оксана Олександрівна; Бутенко, Ліана Олександрівна (My University, 2022)
Досліджено вміст сульфітів, алергенів, у виробництві цукру білого кристалічного. Встановлено, що ризик їх потрапляння можливий на етапі сокоочищення. Визначено вміст сульфітів у сульфітованому сиропі (9,8 мг/кг), що відповідає допустимим нормам. На етапі фільтрування їх кількість значно зменшується. Методика є актуальною для контролю ККТ у цукровій промисловості.

The content of sulfites, allergens, in the production of white crystalline sugar was investigated. It was found that the risk of their ingress is possible at the stage of juice purification. The content of sulfites in sulfitized syrup (9.8 mg/kg) was determined to be within the permissible limits. At the filtering stage, their amount is significantly reduced. The methodology is relevant for controlling the CCT in the sugar industry.
Keywords: сульфіти; алергени; HACCP; виробництво цукру; кафедра експертизи харчових продуктів; sulfites; allergens; sugar production