Фасування безалкогольних напоїв у тару із ПЕТФ на обладнанні вітчизняного виробництва - Гавва, Олександр Миколайович; Кохан, Олена Олександрівна (My University, 2011)
Значна кількість напоїв пакується в пляшки із ПЕТФ. Використання таких пляшок потребує деяких змін в технології фасування та конструктивному виконанні робочих органів пакувального обладнання. В статті наведені особливості технологій фасування різних видів напоїв в пляшки із ПЕТФ, конструктивні особливості пакувальних машин, технічний рівень обладнання вітчизняних виробників.
Keywords: пакувальна машина; дозатор; пляшка з ПЕТФ; рідка продукція; спосіб дозування; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; packing machine; dispenser; bottle PETF; liquid products; dosing method; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв