Товариства тверезості в українських селах Лівобережжя на початку ХХ ст. - Силка, Оксана Захарівна (My University, 2015)
У статті окреслено діяльність одного з видів громадських товариств початку ХХ ст. – товариств тверезості. Звернена увага на розмежування світської та церковної ініціативи у заснуванні товариств тверезості. In the article is described the activity by public societies one of the types in the early twentieth century - temperance societies. Attention is paid to the distinction between the secular and ec-clesiastical initiatives in establishing partnerships sobriety.
Keywords: товариства тверезості; сільські громадські об’єднання; громадянське суспільство; temperance societies; rural public associations; civil society; кафедра гуманітарних дисциплін