Ковбаса, Володимир МиколайовичДорохович, Вікторія Віталіївна2014-04-072014-04-072010Ковбаса, В. М. Борошняні кондитерські вироби спеціального дієтичного споживання / В. М. Ковбаса, В. В. Дорохович // Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи: Міжнародна науково-практична конференція, 2010 р. – К. : НУХТ, 2010. - Ч. 1. - С. 19-20.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13711Розроблено інноваційні технології борошняних кондитерських виробів спеціального споживання. При розробленні виробів для хворих на цукровий діабет застосовано низькоглікемічні цукрозамінники, целіакію – аглютенове борошно. Для хворих на фенілкетонурію розроблено низькобілкове печиво. Розробки покладено в основу Національного стандарту України. Innovative technology confectioneries special consumption was developed. When developing products for diabetics used low glycaemic sugar replacers, celiac disease – gluten-free flour. For PKU developed low protein cookies. Developments are in the basis of the National Standard of Ukraine.uk-UKборошняні кондитерські виробидієтичне споживанняфункціональне призначеннястан здоров’янові технологіїdietary intakefunctionalitystate of healthnew technologiesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівБорошняні кондитерські вироби спеціального дієтичного споживанняThesis