Розроблення технології самбуку з використанням фруктових і овочевих порошків - Іваненко, Ольга Андріївна; Нєміріч, Олександра Володимирівна (My University, 2014)
На підставі здійснених досліджень розроблена рецептура нового виду самбуку з заміною 25 % яєчного білку на фруктові та овочеві порошки дисперсністю 10 мкм. Дослідні зразки відрізнялися ароматом і смаком; мали знижену калорійність і підвищену біологічну цінність за рахунок збагачення вітамінами і мінеральними речовинам. Based on the performed experiments the formula of a new type of Sambuca replacing 25% of egg protein in fruit and vegetable powder dispersion 10 microns. The test samples were distinguished aroma and flavor; had a reduced calorie and high biological value due to enrichment with vitamins and minerals.
Keywords: овочеві порошки; технології самбуку; фруктові порошки; vegetable powders; technology Sambuca; fruit powders; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції