Медвідь, Ірина МиколаївнаКітов, Микола Григорович2017-05-152017-05-152017Медвідь, І. М. Філософія їжі: сучасні погляди на мистецтво харчування / І. М. Медвідь, М. Г. Кітов // Дні науки філософського факультету – 2017 : Міжнародна наукова конференція, 25-26 квітня 2017р. : [матеріали доповідей та виступів]. – К. : Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», 2017. – Ч. 1. - С. 131-133.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25262Філософія їжі розглядається як один із способів пізнання ідентичності національної культури. Вона розглядає питання обробки, зберігання і використання харчових ресурсів та місце їжі в національній культурі харчування. Протягом XX-ХХІ сторіччя, у зв'язку з розвитком цілого ряду як прикладних, так і теоретичних наук, осмислення їжі, трапези, питань вирощування, розподілу й споживання їжі здійснювалося у сферах кулінарії, Ресторанного господарства, економіки, соціології, антропології, психології, естетики та інших. Philosophy of food is regarded as one of the ways of knowing the identity of the national culture. It addresses issues of processing, storage and use of food resources and place the food in the national food culture. During the XX-XXI century in connection with the development of a range of both applied and theoretical Sciences, understanding food, meal, production, distribution and consumption of food was carried out in the areas of culinary, restaurant management, еconomics, sociology, anthropology, psychology, aesthetics and others.uk-UKфілософії їжіphilosophy of foodмистецтво харчуванняthe art of eatingкафедра готельно-ресторанної справикафедра гуманітарних дисциплінФілософія їжі: сучасні погляди на мистецтво харчуванняThesis