Біологічна роль жирних кислот тваринного походження - Пешук, Людмила Василівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Штик, Ірина Іванівна (My University, 2011)
Наведено дані про жирнокислотний склад жирів традиційних сільськогосподарських і екзотичних видів тварин. Описано есенціальну роль поліненасичених жирних кислот. Зосереджено увагу на проблемі жирнокислотної збалансованості раціону харчування та транс-ізомеризації жирних кислот тваринного походження. The data on fatty acid composition of fat of traditional farm and exotic animals. We describe the role of Essential polyunsaturated fatty acids. Focused attention on the balance of fatty acid diet and trans isomerization of fatty acids of animal origin.
Keywords: біологічний вплив; жирова сировина; оптимальний вміст; ідентифікація; склад жирних кислот; biological influence; optimum maintenance; authentication; composition of fat acids; fatty raw material; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів