Гібридні антибіотики як альтернатива антибіотикорезистентності - Омельченко, Ярослава Ігорівна; Карлаш, Юрій Васильович (My University, 2021)
У зв’язку з неконтрольованим використанням антибіотиків у багатьох патогенних мікроорганізмів з’явились нові механізми стійкости, що призвело до виникнення полірезистентних штамів, нечутливих до дії традиційних антибіотиків. Для формування нових препаратів, активних у відношенні резистентних мікроорганізмів, були створені так звані гібридні антибіотики, які складються із різних активних молекул антибіотиків, що з’язані між собою різними способами. Створені нові гібридні антибіотики з унікальною структурою більш ефективно впливають на резістентні мікроорганізми і володіють меншою побічною дією на пацієнта.
Keywords: гібридні антибіотики; hybrid antibiotics; резистентність; resistance; кафедра біотехнології і мікробіології