Лінія для виготовлення пет-пляшок (Патент на винахід №109545) - Волчко, Анатолій Іванович; Волчко, Андрій Анатолійович; Дубовик, Євгеній Сергійович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2015)
Пристрій належить до засобів для виготовлення пустотілих виробів типу пластикових місткостей для рідин методом роздування з витягуванням попередньо нагрітих преформ із поліетилентерефталату. The device belongs to the means for manufacturing hollow products such as plastic containers for liquids by blow molding with the extraction of preheated polyethylene terephthalate preforms.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; preform; преформа; ПЕТ-пляшка