Біосинтез ендоглюканази термотолерантними мікроміцетами при рості на штучних та природних целюлозовмісних субстратах - Омельчук, Євген Олександрович; Красінько, Вікторія Олегівна; Айзенберг, Вікторія Леонідівна; Сирчин, Сергій (My University, 2012)
Здійснено аналіз ендоглюканазної активності серед термотолерантних мікроміцетів різних таксономічних груп, які культивували на природних та штучних целюлозовмісних субстратах. Виявлено найбільш активні продуценти целюлолітичних ферментів та найкращі індуктори целюлаз. The analysis of the endoglucanase activity among termotolerant micromicetes of a different taxonomic groups, grown in natural and synthetic cellulose substrates was carried out. The most active producers of cellulolytic enzymes and the best cellulase inducers were revealed.
Keywords: термотолерантні мікроміцети; целюлолітичні ферменти; ендоглюканаза; целюлозовмісні відходи; termotolerant micromicetes; cellulase; endoglucanase; cellulose waste; ендоглюканаза; кафедра біотехнології і мікробіології