Жигунов, Дмитро ОлександровичМардар, Марина РомиківнаСоц, Сергій МихайловичБарковська, Ю. С.Жигунова, Г. Д.2021-02-112021-02-112018Дослідження технологічних властивостей пшениці та спельти як сировини для виробництва борошна і крупи / Д. О. Жигунов, М. Р. Мардар, С. М. Соц, Ю. С. Барковська, Г. Д. Жигунова. – Наукові праці НУХТ. – 2018. – Т. 25, № 5. – С. 208–217.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32641У статті досліджено твердозернистість різних типів і сортів зерна пшениці, у тому числі спельти, двома різними методами та показано, що твердозерність зерна — важливий показник, який обумовлює цільове використання зерна. Досліджували тверду пшеницю сорту Лайнер, м ’яку червону твердозерну ваксі-пшеницю сорту Софійка, звичайну м ’яку червону твердо- зерну пшеницю сорту Куяльник, м ’яку чорну твердозерну пшеницю сорту Чорноброва, м ’яку білу м ’якозерну пшеницю сорту Білява, м ’яку червону м ’якозерну пшеницю сорту Оксана; червону спельту німецького походження, білу спельту сорту Зоря України.otherпшеницятвердозерністьhardnessспельтаspelledwheatборошномельні властивостіflour milling propertiesальвеографalveographДослідження технологічних властивостей пшениці та спельти як сировини для виробництва борошна і крупиArticle