Фазові переходи в технологіях виробництва продуктів харчування - Колеснік, Інна Володимирівна; Шевченко, Олександр Юхимович (My University, 2024)
Перспективи відновлення низькотемпературних теплових ресурсів за допомогою новітніх технічних можливостей широко відображені як в загальних положеннях термодинаміки, так і при вирішенні окремих технологічних завдань. Динаміка використання теплових насосів досягає рівня галузей промисловості. Однак у кожному конкретному випадку слід вирішувати проблему фазових переходів робочих середовищ на рівні параметрів витраченої теплової енергії та температурних режимів теплових потоків на виході з системи.

Prospects for the recovery of low-temperature heat resources using the latest technical capabilities are widely reflected both in the general provisions of thermodynamics and in solving specific technological problems. The dynamics of heat pump use is reaching the level of industries. However, in each case, the problem of phase transitions of working media at the level of the parameters of the consumed heat energy and temperature regimes of heat flows at the outlet of the system should be solved.
Keywords: фазові переходи; енергоємні процеси; термодинаміка; phase transitions; energy-intensive processes; thermodynamics; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв