Фармакогностична ланка у створенні гомеопатичних і фітотерапевтичних препаратів - Кучмістов, Віктор Олексійович; Шматенко, Вікторія Валентинівна; Руденко, Віктор Васильович; Майборода, Олена Іванівна (My University, 2017)
Автори порівняли науки, що вивчають лікарські рослини (ЛР) – фармакогнозію, фітотерапію та гомеопатію Проаналізували сучасні можливості фармакогноста, гомеопата та фітотерапевта на шляху від проведення культивування ЛР, їх заготівлі, стандартизації, збереження в умовах аптеки (чи аптечного складу) до застосування певного лікувально-профілактичного засобу – гомеопатичного чи фітотерапевтичного. The authors compared the sciences studying medicinal plants - pharmacognosy, phytotherapy and homeopathy. They analyzed the modern possibilities of the pharmacologist, homeopath and phytotherapist on the way from the cultivation of LR, their procurement, standardization, preservation in the conditions of a pharmacy (or pharmacy warehouse) to the use of a certain therapeutic prophylactic Means - homeopathic or phytotherapeutic.
Keywords: кафедра харчової хімії; лікарська рослина; фітопрепарати; гомеопатія; medicinal plant; рhytopreparations; homeopathy