Uzasadnienie receptury mleka pasteryzowanego wzbogaconego mlekiem kokosowym - Kiiko, Victoriia; Ianchyk, Mariia (My University, 2020)
Presents the results of research related to the substantiation of the rational formulation of pasteurized milk enriched with coconut milk and the characteristics of the organoleptic properties of the finished product. W pracy przedstawiono wyniki badań związanych z uzasadnieniem racjonalnego składu mleka pasteryzowanego wzbogaconego mlekiem kokosowym oraz charakterystyka właściwości organoleptycznych gotowego produktu.
Keywords: pasteurized milk; properties; właściwości; coconut milk; mleko pasteryzowane; mleko kokosowe; кафедра експертизи харчових продуктів