Хрестоматія з культурології: історія та теорія культури - Колосюк, Валерій Олексійович; Береговий, Сергій Ігорович; Бухальська, Магдаліна Андріївна; Кобилянський, Євген Едуардович; Левицька, Надія Миколаївна; Сторожик, Іван Іванович (My University, 2008)
Джерелознавчу базу хрестоматії становлять в основному документальні і розповідні пам’ятки. Наведено також фрагменти з літописів, хронік, історичних творів іноземних авторів. Хрестоматія дає широкі знання про генезис культури, розкриває її філософські, соціологічні та історичні аспекти. Матеріали хрестоматії згруповано за темами і подаються в хронологічній послідовності.

The base of reading-book is made mainly by documentary and verbal sources. Fragments are also included from chronicles, chronic, historical works of foreign authors. A reading-book gives wide knowledge about genesis of culture, exposes her philosophical, sociological and historical aspects. Materials of reading-book are grouped on themes and located in a chronologic sequence.
Keywords: історія культури; history of culture; історичні документи; мистецькі епохи; Стародавній Схід; Греція та Рим; Відродження; бароко; historical documents; artistic epochs; Ancient east; Greece and Rome; Renessanse; baroque; кафедра гуманітарних дисциплін