Визначення параметрів пневматичних і гідравлічних систем харчових виробництв - Соколенко, Анатолій Іванович; Піддубний, Володимир Антонович; Шевченко, Олександр Юхимович; Лензіон, Сергій Валентинович; Якимчук, Микола Володимирович; Білик, Олена Анатоліївна (My University, 2009)
Визначено ефективні параметри пневматичних і гідравлічних систем харчових виробництв такі як швидкість для газових потоків - 20-25 м/с, для рідинних потоків – 0,8-1,2 м/с, використання частотних регуляторів.

Determined effective parameters of pneumatic and hydraulic systems of food production such as the rate for gas flows - 20-25 m/s, for fluid flow - 0,8-1,2 m/s, using frequency regulators.
Keywords: гідравлічні системи; пневматичні системи; масообмін; теплообмін; hydraulic systems; pneumatic systems; mass transfer; heat transfer; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів