Проблемні питання цифрової платформізації з огляду інтелектуальної економіки - Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович (My University, 2023)
Розглядаються трансформація інтелектуальної економіки в цифрову, яка набуває нових відмінних ознак. Виділено серед головних особливостей інтелектуальної власності умови мережевої економіки та виділено ряд загальних характеристик, притаманних цифровій платформізації, яка спрямована на розвиток цифрової економіки, а також наведено її основні позитивні ефекти. Запровадження цифрових платформ в Україні пов’язано і з низкою проблем, які відокремлено

The transformation of the intellectual economy into a digital economy, which acquires new distinctive features, is under consideration. Among the main features of intellectual property, the conditions of the network economy are highlighted, and a number of general characteristics inherent in digital platformization, which is aimed at the development of the digital economy, are highlighted, and its main positive effects are also given. The introduction of digital platforms in Ukraine is connected with a number of problems, which are separated
Keywords: цифрові платформи; цифрова інтелектуальна економіка; проривна інновація; мережеві екстерналії; digital platforms; digital intelligent economy; breakthrough innovation; network externalities