Пересічний, Михайло ІвановичПересічна, Світлана Михайлівна2015-03-312015-03-312015Пересічний, М. І. Технологія крокетів картопляних функціонального призначення / М. І. Пересічний, С. М. Пересічна // Готельно-ресторанний бізнес: інноваційні напрями розвитку : Міжнародна науково-практична конференція, 25-27 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 74-75.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19986Картопля, як рослинна сировина, за обсягами виробництва поступається тільки пшениці, рису і кукурудзі і характеризується високими смаковими якостями, джерелом калію (568 мг/100 г), що відповідає 20% рекомендованої норми споживання (РНС), а також фосфору (58 мг/100 г - 7% РНС) та вітаміну С (20 мг/100 г), а вміст вітамінів групи В (В1, В3, В6) незначне (3-5% РНС в 100 г картоплі), жиророзчинні вітаміни практично відсутні. Вуглеводи представлені, головним чином, картопляним крохмалем (10% вуглеводів від РНС). Картопля містить харчові антиоксиданти, які відіграють важливу роль у профілактиці захворювань, пов’язаних із старінням, а також харчову клітковину, благотворно впливаючи на здоров’я. За калорійністю картопля в 3—5 рази перевищує інші овочі . Potatoes as herbs, in terms of production is second only to wheat, rice and corn and is characterized by high taste, source of potassium (568 mg / 100 g), which corresponds to 20% of the recommended consumption rates (MFN) and phosphorus (58 mg / 100 g - 7% of MFN) and vitamin C (20 mg / 100 g), and the content of B vitamins (B1, B3, B6) small (3-5% of MFN 100g potatoes), fat-soluble vitamins are virtually absent. Carbohydrates are mainly potato starch (carbohydrates 10% of MFN). Apples contain dietary antioxidants, which play an important role in the prevention of diseases associated with aging, and dietary fiber, beneficial effect on health. For calorie potato is 3-5 times higher than other vegetables.otherтехнологія крокетівкартоплясировинаtechnology croquetpotatoesraw materialsкафедра технології харчування та ресторанного бізнесуТехнологія крокетів картопляних функціонального призначенняOther