Моделювання процесу ежекції в ежекційному апараті - Хитрий, Ярослав Сергійович; Пономаренко, Віталій Васильович (My University, 2014)
Ежекційні апарати міцно завоювали вагоме місце у харчовій промисловості як досить ефективні змішувачі, інтенсивні масообмінні апарати, пиловловлювачі. Не зважаючи на переваги перед іншим обладнанням вони все таки мають деякі недоліки, а саме в камері змішування проходить стабілізація потоків, що, як відомо, знижує ефективність масообмінних процесів, що протікають при цьому. Ejecting apparatus firmly gained an important place in the food industry as a very effective mixing, intense mass exchange machines, dust collectors. Despite of advantages over other equipment they still have some drawbacks, namely in the mixing chamber is stabilized flows are known to reduce the effectiveness of mass-transfer processes occurring at the same time.
Keywords: харчова промисловість; ежекційні апарати; ежекція; food industry; ejecting apparatus; ejection; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра готельно-ресторанної справи