Давиденко, Валерія ГригорівнаКубицька, Марія ОлегівнаІвчук, Надія Павлівна2019-06-252019-06-252019-04-11Давиденко, В. Харчові добавки у складі кисломолочних напоїв / В. Давиденко, М. Кубицька, Н. Івчук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 85-ї Міжнародної конференції молодих аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – Ч. І. – С. 58.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29892Встановлено, що переважна більшість кисломолочних напоїв від різних виробників не мають харчових добавок. У переважній більшості йогурти містяться фруктові наповнювачі та харчові добавки різних функціональних груп (ароматизатори, стабілізатори, підсилювачі смаку, консерванти, емульгатори та барвники) та походження (синтетичні та натуральні). It has been established that the vast majority of sour milk drinks from different manufacturers do not have food additives. In the vast majority of yoghurts, fruit fillers and food additives of various functional groups (flavors, stabilizers, flavor enhancers, preservatives, emulsifiers and dyes) and origin (synthetic and natural) contain fruit.uk-UKдієтична добавкакисломолочні напоїdietary supplementsour-milk drinksкафедра технології оздоровчих продуктівХарчові добавки у складі кисломолочних напоївThesis