Вольове та сентиментальне начало української поезії в контексті суспільно-політичного протиборства: синергетичний аспект - Векуа, Оксана Віталіївна (My University, 2016)
Українські вчені, торкаючись проблем історіософії, відображення національного буття у ліричних творах завжди зосереджували свою увагу на особливостях зв’язку мови, літератури та суспільства, на ментально-психологічних і духовних передумовах постання українського національного простору, що уможливлював твори з чіткою національною складовою. Ukrainian scientists, referring to concerns the philosophy of history, a reflection of national life in the lyrical works have always focused their attention on the specifics of language communication, literature and society, on the mental-psychological and spiritual contexts of the rise of the Ukrainian national space makes it possible products with a clear national component.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; поезія; синергетика; історіософія; традиція; лірика; poetry; synergy; historiosophy; tradition; lyrics